diumenge, 24 de juny del 2018

Bunyols de bacallà / Cod fritters

Ni recordo el temps que fa que no publico una recepta... Però amb aquesta, segur que em guanyo el vostre perdó!

Not 2 late to craft: Bunyols de bacallà / Cod fritters

Difícilment trobareu una recepta més senzilla i més agraïda. Agraïda perquè els bunyols queden boníssims i perquè és una manera fantàstica d'aconseguir que mengin peix fins i tot els més reticents!!

Com veureu als ingredients, necessitareu bacallà dessalat i esmicolat, com el que es fa servir en l'esqueixada. Per guanyar temps, rarament el dessalo a casa, sinó que el compro directament dessalat al súper o bé agafo el que vénen congelat a La Sirena.

A la recepta no ho especifico, però la faig amb farina sense gluten. Després de provar diferents combinacions, les que més ens agraden són meitat de farina de fajol i meitat d'arròs, o la meitat de farina de fajol i meitat de farina de cigró. La textura final és més cruixent i no queden tan eixuts com quan els feia amb farina de fajol íntegrament. Amb farina de blat convencional surten deliciosos (però jo n'he d'evitar la ingesta... ainss...).

Si seguiu la planificació dels nostres menús, veureu que no és estrany que a casa en fem 1 o 2 cops al mes. Animeu-vos a tastar-los perquè no us decebran!

Per cert, deixeu-me que li agraeixi la recepta a l'Olga, la meva perruquera, perquè és ella qui me la va passar!

Ingredients:

  • 250 g de bacallà dessalat i esmicolat (si feu servir aquest de La Sirena, deixeu-lo descongelar prèviament)
  • 2 ous
  • 2-3 cullerades soperes de farina
  • 1 culleradeta de cafè de llevat químic (impulsor)
  • 1 cullerada sopera de llet
  • 1 all
  • Un bon grapat de julivert fresc
Not 2 late to craft: Bunyols de bacallà / Cod fritters

Preparació:

  1. Poseu tots els ingredients al vas de la batedora i bateu fins que us quedi una pasta homogènia.
  2. Si us queda massa espessa, afegiu una altra cullerada sopera de llet. Però vigileu, si us queda massa líquida, els bunyols no us quedaran bé (si és el cas, afegiu una mica més de farina).
  3. Poseu al foc una paella fonda i afegiu 2 dits d'oli d'oliva verge extra. Amb una cullera sopera, aneu dipositant cullerades de massa a l'oli calent. Fregiu 2-3 minuts per cada banda, a foc mig-alt.

Moltes gràcies per la visita!

-----

I can't remember how long it has been since I posted a recipe here... But sure I'll win your forgiveness with this one!

You'll hardly find an easier and tastier one. These fritters will be enjoyed even by the greatest fish-hater kids, I promise!

Not 2 late to craft: Bunyols de bacallà / Cod fritters

As you'll see later, you'll need desalted cod. To save time, I rarely buy preserved cod and do the desalting at home. I buy it already desalted (sometimes frozen!).

Although it's not stated in the ingredients list, we use gluten-free flour. After trying different combinations, those that we like most are half buckwheat flour and half rice flour, or half buckwheat flour and half chickpea meal. The final texture is more crisp and not as dry as when we used buckwheat alone. Conventional wheat flour comes out delicious (but I must avoid it... a pity...).

It's a staple in our weekly meal plans (1 or 2 times a month, at least). So let me encourage you to try them, they won't disappoint you!

By the way, let me thank Olga, my hairdresser, for the recipe!

Ingredients:

  • 250 g of desalted cod
  • 2 eggs
  • 2-3 tablespoons flour
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • 1 tablespoon milk
  • 1 grind garlic
  • A handful fresh parsley

Preparation:

  1. Cut the desalted cod in small pieces.
  2. Put all the ingredients in the mixer's bowl and blend with an immersion blender until you have a homogeneous batter.
  3. If it's too thick, add another tablespoon of milk. But be careful not to add too much.
  4. Heat extra virgin olive oil in a deep frying pan. Spoon 1 tablespoon of the batter at a time in the pan, until no more fritters fit. Fry over medium heat for 2-3 minutes. Turn every fritter and cook 2-3 minutes more. Serve with some homemade mayonaisse and salad.

Thank you very much for your visit!

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada