Molt bon any 2014 a tothom!!!!!!
Jo he decidit que no hi havia millor manera de començar-lo que amb una recepta dolça... concretament aquestes magdalenes del blog Mess makes food que em fan venir salivera des del dia que les vaig veure al Pinterest!
Però us he de dir que la tasca no ha estat fàcil... Com que no tenia un motlle de magdalenes franceses a mà i la paciència no és el meu fort (em sembla que ja us ho he comentat algun cop!), vaig voler reproduir la recepta fent melindros sobre una safata de forn, enlloc de les magdalenes pròpiament.
I el resultat va ser una mica desastrós... la massa es va escampar per tota la safata del forn i es va coure una mica massa... Així que el resultat tenia un aspecte força penós i un regustet a cremat que no es podia dissimular...
Total, que l'altre dia vaig comprar per internet un motlle com Déu mana i vaig tornar a repetir l'intent.
Les fotos que veieu es corresponen a la segona fornada de magdalenes... perquè a la primera fornada vaig posar una mica massa de massa a cada forat del motllo, de manera que van sobreeixir lleugerament i l'aspecte tampoc no era gaire atractiu. En repetir el procés, vaig posar només mitja cullerada sopera de massa a cada forat i fet!! Ara, us he de dir que em pensada que el dibuix del motllo seria més evident...
Això si, de gust són boníssimes i tenen una textura super-flonja!
He de tornar-ho a intentar amb la recepta de magdalenes a l'aroma de cítrics que tant m'agrada... ja us ensenyaré el resultat!!
Ingredients:
- 75 g de farina
- 25 g de cacau en pols
- 100 g de sucre glas
- 1/2 culleradeta de llevat
- 100 g de mantega fosa
- 1 cullerada de mel
- 1 rovell d'ou
- 2 clares d'ou
Preparació:
- Greixeu el motlle de magdalenes i empolseu-lo amb una mica de cacau en pols.
- Munteu les clares a punt de neu.
- Mescleu bé la mantega fosa, el rovell i la mel en un bol.
- Barregeu la farina, el cacau i el sucre i afegiu-los al bol anterior, remenant fins aconseguir una massa espessa.
- Afegiu les clares a punt de neu en tres tongades a la massa anterior, mesclant entre cada tongada fins aconseguir una massa homogènia.
- Repartiu una petita quantitat de massa a cada forat del motllo.
- Enforneu a 170ºC durant 10-12 minuts.
- Deixeu reposar dins el motllo durant uns minuts, desmotlleu i deixeu refredar sobre una reixeta.
Per cert! El bol turquesa de les fotografies és un regal d'una bona amiga... gràcies Alegria!!!!
Moltes gràcies per la visita!!!
-----
Happy New Year 2014 everybody!!!
I've thought there's no better way to start a new year than with a sweet recipe... for instance these chocolate madeleines from Mess makes food blog I saw in Pinterest! The picture was enough to make my mouth water!
But I need to say... that hasn't been an easy duty... As I didn't had that kind of mould at hand (and given that patience isn't one of my strong points), I baked "strips" of the madeleines paste directly on my oven tray...
The result was a bit of a disaster... the paste got all over the tray and overcooked... So the final aspect was pretty sad and it tasted a bit charred... not nice at all! LOL
So I bought the right mould on the Internet, and I tried it again.
The pictures I show you are from the second batch of that second attempt... I put too much paste on every "hole" of the mould in the first batch, so the madeleines didn't come out from the oven with the expected shape... Reducing the amount of paste in each hole in the second batch, finally everything worked nice! Although I thought the shape would be more defined...
Nevertheless, those madeleines taste just great!!
You'll find the recipe in English in the link above.
By the way! The turquoise bowl in the pictures is a gift from a good friend... thanks Alegria!!!
Hope you like them!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada