dimarts, 23 d’abril de 2013

Galetes per Sant Jordi / Celebrating Saint Georges' day with cookies

Ja fa dies que tinc ganes d'ensenyar-vos la recepta de galetes que vaig aprendre de la Su al seu Taller de pastisseria delicada... És fantàstica... bé les dues ho són... ella i la seva recepta! :P
Les galetes sempre se m'havien resistit, però aquesta recepta no falla mai!!! No dubteu en assistir a algun dels seus tallers a Terrassa, si en teniu l'oportunitat.
Bé, el tema és que, pensant en el detall que faria als meus companys de feina per celebrar el dia de Sant Jordi, em va semblar que aquesta podia ser una bona idea. Així que vaig córrer a buscar els materials necessaris!
Aquí en teniu els resultats... ja us diré si han tingut èxit!
Ingredients:
  • 150 g de mantega sense sal (pomada)
  • 75 g de sucre llustre
  • 250 g de farina
  • 1/2 culleradeta de cafè de sal
  • 1 culleradeta de cafè d'aroma (opcional)
  • 250 g de fondant vermell
Preparació:
  1. En un bol, bateu la mantega amb unes varetes elèctriques i aneu afegint el sucre llustre tamisat (a cullerades). Incorporeu l'aroma, si voleu.
  2. Amb una cullera de fusta, incorporeu la farina i la sal tamisades. Un cop ben integrada la farina, feu una bola, emboliqueu-la amb film de plàstic i deixeu reposar la massa a la nevera durant 1 hora.
  3. Entre dues fulles de paper sulfuritzat, estireu la massa de les galetes fins un gruix de 0,5 a 1 cm. Talleu les galetes i, amb l'ajuda d'una espàtula empolsinada amb sucre llustre, col·loqueu-les sobre una safata de forn. Claveu amb cura el pal per a broquetes.
  4. Feu coure les galetes a 170ºC durant 10-12 min, tot just fins que comencin a agafar un pèl de color.
  5. Deixeu refredar sobre una reixeta.
  6. Entre dues fulles de paper sulfuritzat, estireu el fondant fins un gruix d'uns 3 mm. Si teniu un texturitzador, disposeu-lo sobre el fondant i apliqueu pressió amb un corró. Talleu el fondant amb el mateix tallador que les galetes, i enganxeu-lo a sobre de cada galeta amb una pinzellada de melmelada de prèssec.
I només falta que les emboliqueu com millor us sembli! Jo he fet servir unes bossetes de cel·lofana, cinta verda i una mica de washi-tape amb les quatre barres...
Espero que us agradin!!
Mare, Sílvia... teniu la vostra esperant a casa! Muas! ;)
-----
I've been waiting to share this recipe with you for weeks... I learned it from Su, in one of her "Delicate bakery" workshops... She's great... Actually, both are... she and her recipe! LOL
I had always had problems with cookies, until her recipe!!!
The point is I was wondering what could I offer to my colleagues to celebrate Saint Georges' day, and this recipe seemed such a good idea. So I ran to buy the necessary ingredients!
Here you have my results... hope my colleagues will enjoy it!
Ingredients:
  • 150 g unsalted butter (softened)
  • 75 g confectioners' sugar
  • 250 g wheat flour
  • 1/2 tsp salt
  • 1 tsp desired flavoring or extract (optional)
  • 250 g fondant icing (red)
Instructions:
  1. In a bowl, beat the butter and add confectioners' sugar, one tablespoon at a time. Add flavoring or extract, if desired.
  2. Using a wooden spoon, add the flour and salt, sifted. Once well incorporated, knead a bit and wrap up with plastic wrap and refrigerate for one hour.
  3. Roll the dough out to 0,5-1 cm thick. Cut the shapes and place them on a baking sheet. Insert the skewer carefully.
  4. Bake at 170ºC (340 F) for 10-12 minutes, just until beginning to turn golden around the edges.
  5. Cool on wire racks.
  6. Roll the fondant out to about 3 mm. Cut the shapes and stick them to the cookies with a bit of jam.
And it only rests to wrap the cookies...
Hope you like them!!!

9 comentaris:

  1. Ohhh q xules!!! i kina pinta mes bona !!!moltes gracies x la meva muasssss m ha fet molta ilu !!!

    ResponElimina
  2. Ohhhhhh!!!!! Gracias! Ha sido mi primera rosa del día. Y la más dulce, seguro.
    Te han quedado geniales! Eres una crack!

    ResponElimina
  3. Que boniques t'han quedat!!! Quina sort tenen els commpanys!!!!
    Una forta abraçada!!!!

    ResponElimina