diumenge, 28 d’abril de 2013

Torronada de cigrons / Roasted chickpeas

Fa anys que segueixo fidelment la revista Cuina, i l'espai que li tenen reservat a la Carme Ruscalleda. Hi ha una de les seves receptes que, una mica tunejada, fa temps que repeteixo periòdicament... és fàcil, amb només tres ingredients i amb resultats espectaculars. Una recepta guanyadora, vaja!
És la torronada de cigrons. A la recepta original, la Carme hi incorpora fetge de xai, però com a casa el fetge no ens va gaire, l'he substituit per cansalada de porc.
Aquí teniu la recepta...


Ingredients (per 4 persones):
  • 600 g de cigrons cuits
  • 4 talls de cansalada salada
  • 200 g de pebrots del padró
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
Preparació:
  1. Talleu la cansalada a dauets. Salteu-la en una paella fins que enrosseixi. Reserveu la cansalada, conservant el greix que haurà deixat anar.
  2. Aixafeu els cigrons cuits amb una forquilla, fins aconseguir un puré rústic. Poseu-los en la paella amb el greix de la cansalada. Aneu-los saltant i aixafant a la paella, mentre els aneu donant forma de truita. Aneu-la tombant fins que quedi daurada per cada cara.
  3. Punxeu els pebrots, amb una agulla fina, poseu-los en una paella fonda, amb oli abundant, i fregiu-los 3 minuts. Reserveu-los sobre paper de cuina i saleu-los.
  4. Només falta emplatar la torronada amb els dauets de cansalada i els pebrots a sobre.

    Passos 1 i 2 / Steps 1 & 2
Espero que us agradi, i gràcies per passar per aquí!

----

I've been reading the catalan cuisine magazine Cuina for years now, and I specially like Carme Ruscalleda's recipes. I've made one of her recipes, with little changes, a dozen times... Roasted chickpeas are really easy to make, and with only three ingredients, but espectacular results. A winner!
The original recipe included lamb liver, but, as we don't like liver very much, I added bacon instead.
Here's the recipe:

Ingredients (yields 4):
  • 600 g chickpeas
  • 4 bacon slices
  • 200 g little green peppers
  • salt
  • olive oil
Instructions:
  1. Cut the bacon in tiny bits and brown them in a pan. Set the bacon apart, and keep the fat that it has released.
  2. Mash the chickpeas with a fork, and add them to the pan. Shape them as an omelette, and roast both sides of it.
  3. Pierce the peppers with a fine needle and fry them in a pan with olive oil for 3 minutes. Season with salt.
  4. Serve the chickpeas with the peppers and the bacon on top of them.
Hope you like it, and thanks for stopping by!

2 comentaris:

  1. Espectacular la recepta... La incorporo al meu fast-food casolà amb tres nens i un home "de3 vida.

    Àngels

    ResponElimina