diumenge, 14 d’abril de 2013

Pancakes de poma amb canyella / Apple cinnamon pancakes


M'encanten els esmorzars de diumenge... Si ens hem quedat a casa el cap de setmana, la meva parella acostuma a llevar-se primer i treu a passejar a la nostra gosseta, i jo, mentre em dutxo, vaig maquinant el menú de l'esmorzar... torrades amb melmelada casolana, o gofres, o bikinis... i fa un parell de diumenges: pancakes!


Havia vist la recepta d'en Jordi Roca repassant un número endarrerit de la revista Cuina i la foto feia venir salivera a l'instant, així que estava desitjant provar-la! Com sempre, hi vaig fer alguns canvis menors: la recepta original porta pera enlloc de poma i xarop d'auró enlloc de mel...

El resultat, un èxit total!!! Les mides per a dues persones són força complertes, però no en vam deixar ni una engruna!!!

Ja em direu què us semblen!!

 

Ingredients (per a 2 persones):

- Per als pancakes:

  • 125 g de farina
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat
  • 3 ous
  • 150 ml de llet
  • 25 g de mantega
  • 10 g de mantega

- Per al farcit:

  • 2 pomes
  • una mica de mantega
  • canyella en pols
  • mel

Preparació:

- Per als pancakes:

  1. Separeu els rovells i les clares dels 3 ous. Barregeu els rovells amb la llet i afegiu la farina i el bicarbonat.
  2. Foneu els 25 g de mantega i afegiu-los poc a poc a la mescla anterior.
  3. Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les amb moviments suaus.
  4. En una paella antiadherent, poseu els altres 10 g de mantega i, quan estigui fosa, afegiu-hi dues cullerades soperes de massa, aproximadament.
  5. Passat un minut, quan comencin a daurar-se les vores, doneu la volta al pancake i deixeu-lo coure un minut més de l'altra banda.
- Per al farcit:
  1. Peleu les pomes i talleu-les a dauets.
  2. Salteu-los en una paella amb mantega i un polsim de canyella en pols.
  3. Serviu els pancakes amb els dauets de poma i un rajolí de mel per sobre.

-----


I love Sunday breakfasts... If we are at home, my boyfriend usually wakes up first and goes for a walk with our sweet dog. Meanwhile, I take a shower and start planning the menu... toasts with homemade jam, or waffles, or cheese grilled sandwiches... and two weeks ago: apple cinnamon pancakes!

I saw Jordi Roca's recipe some time ago in a Cuina's magazine, and the mere sight of the picture made my mouth water, so I added it to my 'to do list'! As always, I made some minor changes to the original recipe: apple instead of pear, and honey instead of maple syrup...

The results, a total success!!! The ingredients yield 2 generous servings, but we ate every single bite of them!!!

What do you think about it??


Ingredients (yield 2):

- For the pancakes:

  • 125 g wheat flour
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 3 eggs
  • 150 ml milk
  • 25 g butter (melted)
  • 10 g butter

- For the filling:

  • 2 apples
  • butter
  • cinnamon
  • honey

Instructions:

- For the pancakes:

  1. In a bowl, mix the 3 eggs' yolks with the milk. Add flour and baking soda.
  2. Keep mixing and add the melted butter, slowly.
  3. Whisk whites until stiff and add to the previous batter, gently.
  4. Melt a bit of butter in a pan.
  5. Cook 2 tablespoons of the batter in the pan, one minute each side (or until sides became lightly brown).

 

- For the filling:

  1. Peel the apples and dice them in tiny bites.
  2. Cook them in a pan, with butter and ground cinnamon to taste.
  3. Serve the pancakes with the apple and some honey on top of them.

 

 

4 comentaris: