diumenge, 30 de juny del 2013

Pa de plàtan / Banana bread

A casa ens agraden força els plàtans, però mentre jo només me'ls menjo quan són ben verds, la meva parella no els tasta fins que no comencen a ser madurs. Així que els acostumem a comprar molt verds, per a què estiguin al meu gust els 2 primers dies, i, mentrestant, la meva parella espera pacientment a que agafin el punt que a ell li agrada... ideal, no?

Doncs no sé com ens ho fem que, de tant en tant, un parell de plàtans queden oblidats en algun racó de la cuina fins que maduren tant que ni a ell li agraden... de manera que acaben a les escombreries... lleig...

Bé, això fins que una amiga, la Montse, em va passar aquesta recepta... Des de llavors no hem tornat a llençar ni un plàtan!! De fet, ara fins i tot ens els "oblidem" expressament per tenir una excusa per fer aquest pa! :P

Ja veureu que és facilíssim i, si el probeu, segur que repetireu perquè també és boníssim!

Ingredients:

  • 3 plàtans madurs
  • 10 cl. oli
  • 200 g. sucre
  • 2 ous
  • 275 g. farina
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1/2 culleradeta de llevat tipus Royal
  • 1 pessic de sal
  • 3 cullerades de llet
  • canyella al gust

Preparació:

  1. Aixafeu els plàtans amb una forquilla.
  2. Barregeu bé tots els ingredients (amb una cullera de fusta).
  3. Aboqueu en un motlle rectangular.
  4. Feu coure al forn a 180ºC uns 45 minuts, fins que al punxar un escuradents aquest surti sec.
Gràcies per passar per aquí!

-----

We do like bananas quite a lot, but, whereas I do like them green, my partner love them ripe. So I use to buy them green, for I can enjoy them the first 2 days, while my partner waits patiently until they get pretty ripe... ideal, isn't it?

Well, not so ideal... I don't know how, but from time to time, a couple of bananas get lost somewhere in the kitchen until they get too ripe, even for my partner taste... so they end up in the bin... not nice...

But some time ago, a friend, Montse, gave me that recipe... We haven't discarded a single banana from then on!! Actually, we do "forget" them on purpose just to make that bread! LOL

As you'll see, it's a super-easy recipe and the results are gorgeous!

Ingredients:

  • 3 ripe bananas
  • 1/2 cup oil
  • 1 cup sugar
  • 2 eggs
  • 2 cups flour
  • 1 tsp baking soda
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1/2 tsp salt
  • 3 tbsp milk
  • cinnamon

Instructions:

  1. Mash the bananas with a fork.
  2. Mix well all the ingredients.
  3. Pour in a pan.
  4. Bake at 180ºC (355 F) until a toothpick leaves dry (about 45 minutes).

Thanks for stopping by!!

 

4 comentaris:

  1. Mmmmm jo dono fe q esta mooolt bo !!!! ;-)

    ResponElimina
  2. Ets una crack Raquel! Però que consti que la recepta me la va passar la meva amiga Cathy, que tu coneixes, dels Estats Units. Boníssim!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a la Cathy, doncs!! Perquè la recepta és de 10!! Petons!

      Elimina