Mentre els acabo i poleixo el post del que seran protagonistes, aquí teniu les fotos de la salsa de calçots que vaig preparar el darrer cap de setmana!
Aquesta salsa guanya força si es prepara d'un dia per un altre i, tot i que l'ús principal és acompanyar uns boníssims calçots, també està espectacular amb l'amanida, les verdures a la brasa o una patata al caliu...
De fet, aquestes darreres són les úniques fotos que us puc ensenyar... la salsa la vaig preparar per una calçotada que vam fer a casa diumenge passat, i que tenia intenció d'ensenyar-vos... Però vaig oblidar completament fer fotos del moment... de l'ànsia que tenia per menjar els primers calçots de la temporada!!! :P
Ingredients (per 5-6 persones):- 50 g d'ametlles torrades
- 50 g d'avellanes torrades
- 1 grapadet de pinyons
- 5 tomàquets madurs
- 5 dents d'all
- 1 nyora
- 2 carquinyolis o 2 galetes tipus Maria
- 1/2 gotet* de vinagre
- 2 gotets d'oli
- sal i pebre
- Per escalivar els tomàquets i els alls, disposeu-los, sense pelar, en una safata ampla i poseu-los al forn a 180ºC durant uns 40 minuts. Quan estiguin llestos, peleu-los.
- Poseu la nyora en remull en aigua bullint. Quan s'hagi estovat, obriu-la, descarteu les llavors i separeu la carn de la pell amb l'ajuda d'un ganivet.
- Poseu tots els ingredients en un bol i bateu-los amb la batedora de mà, fins que la salsa agafi una textura homogènia.
- Corregiu el punt de sal i pebre i ja està llesta!
Pas 1 / Step 1 |
Per cert, avui no em puc acomiadar sense donar-li les gràcies a la meva mare... per passar-me la seva recepta secreta i per deixar que la publiqui!! :)
*El gotet de medir l'oli i el vinagre és de la mida d'un gotet de tallat o cigaló.
-----One of my works in progress right now are a couple of baskets... crocheted with twine!
While I finish them and the post they'll star in a few days (hopefully! LOL), here you have some pictures of a delicious sauce I prepared last weekend!
This sauce tastes better when prepared in advance and kept in the fridge. It's main use is to be served with a special kind of spring onion named calçot, roasted (roasted onion shoot may be a better translation). This is a very typical catalan dish called calçotada (you can learn more of it here). Nevertheless, it tastes gorgeous too in a salad, with roasted vegetables or over mashed potatoes!!
Actually, those are the only pictures I'll be able to show you... Because, although I prepared 3 batches of that sauce for a family meal last Sunday, I absolutly forgot to take a single picture of it... so eager was I to eat the first calçotada of the season!!! LOL
Ingredients (yield 5-6):
- 50 g toasted almonds
- 50 g toasted hazelnuts
- 1/4 cup pine nuts
- 5 ripe tomatoes
- 5 garlic cloves
- 1 sundried pepper
- 2 biscuits or a plain toast
- 1/4 cup vinegar
- 1 cup olive oil
- salt and pepper
- Place the tomatoes and garlic cloves on an oven-safe pan, and roast them for 40 minutes at 180ºC (350 F). Peel both ingredients.
- Keep the dried pepper in boiling water until it rehydrates. Discard its seeds, and use a knife to separate the pulp from its skin. The ones used in the original recipe are a spicy kind of medium to small-sized red pepper.
- Place all the ingredients in a pitcher and blend them together, until you reach a thick sauce texture (you can use a stand mixer instead).
- Season to taste.
Passos 2 i 3 / Steps 2 & 3 |
Oh, and let me thank my mother for sharing this recipe with me and, most important, for allowing me to share it with you!! <3
Thank you for stopping by!!
Nena, nena, nena!!! Aquesta me la guardo, perquè sé que està mooooolt bona!!!!
ResponEliminaBoníssima!!!! :P
Elimina