diumenge, 17 de març del 2013

Faves a la catalana / Stewed broad beans

Fa dos estius vam montar a casa un mini hort urbà... la meva parella em va fer una taula de cultiu fantàstica i, a més, també aprofito l'espai teoricàment destinat a plantar la tanca de divisió amb la parcel·la del meu veí per plantar-hi les hortalisses que necessiten de més espai (tomaqueres, faves, pebrots, etc...).

M'encanta veure com van creixent les verdures, com floreixen i com apareixen els primers fruits!! A vegades em costa una barbaritat retenir-me per no collir-los abans d'hora!!!! La paciència no és el meu fort... :P
A l'hivern aprofito per plantar algunes mates d'estirabecs i de faves, que ara mateix encara estan força endarrerides, però que l'any passat ens van donar una bona alegria en forma de faves a la catalana!
Aquí teniu la recepta que faig servir...

Ingredients (per a dues persones):
  • 500 g de faves pelades
  • 1 ceba tendra (també del nostre hort!!)
  • 2 o 3 alls tendres
  • 2 talls de cansalada
  • 1 tros de botifarra negra
  • Un parell de fulles de menta fresca
  • sal i oli d'oliva verge extra
  • Un rajolí de garnatxa, vi ranci o cognac
Preparació:
  1. Enrossiu la cansalada tallada a dauets en una cassola.
  2. Afegiu-hi la ceba i els alls tendres tallats ben petits, i sofregiu-los fins que tot just quedin transparents.
  3. Incorporeu la garnatxa, la menta i les faves pelades. Coeu-les a foc fluix i tapades, per tal què es vagin ofegant.
  4. Passats uns 10 minuts, incorporeu la botifarra negra tallada a rondanxes i remeneu-ho una mica, fins que la botifarra comenci a desfer-se. I ja les podeu servir!

-----
Two years ago we started a mini urban garden at home... My boyfriend build a beautiful raised planter for me and I'm also using a narrow bed by the fence of our garden to plant the bigger veggies (tomatoes, beans, peppers...).
I love to watch the plants grow and blossom, and the first fruits appear!! Sometimes it's very difficult for me to refrain from picking the fruits up before they get really ripe!!! I'm not a very pacient kind of person... LOL!
During the winter, I use to plant sugar peas and broad beans, which right now are still in it's first growing stage... Here you have some pictures of our last season broad beans and the gorgeous recipe they starred!
Ingredients (yield 2):
  • 500 g broad beans (shelled)
  • 1 green onion (from our garden too!)
  • 2-3 green garlics
  • 2 bacon slices
  • half blood-sausage
  • a couple of fresh mint leaves
  • salt and olive oil
  • 2 tbsp brandy
Instructions:
  1. Cut the bacon in tiny bits and brown it in a deep fry pan.
  2. Add the green onion and garlics, diced.
  3. Add the brandy, the mint leaves and the lime beans. Let them simmer, covered.
  4. After 10 minutes, add the sausage cut in slices, and stir until it starts to melt. They're ready to serve!!

2 comentaris:

  1. Quina pinta més bona, però l'hauries d'acompanyar amb un bon vi de la teva terra (no amb aigua)... un Raimat l'hi aniria estupenduuuu lol...

    ResponElimina