diumenge, 27 de març del 2016

Rotllets de canyella amb l'Anna

Aquesta setmana m'he agafat uns dies de descans amb la família, però el blog no fa vacances gràcies a l'entrada que us ha preparat una bona amiga, l'Anna. Amb ella us deixo!!!

Ja fa unes quantes setmanes, perquè el temps passa molt i molt ràpid, l'excel·lent amfitriona d'aquest blog va organitzar un taller-trobada a casa seva per fer una bossa amb texans reciclats amb l'Harmonie de La Cantatrice.

Not 2 late to craft: Rotllets de canyella amb l'Anna

No podíem desaprofitar l'ocasió per esmorzar juntes abans de començar el taller i "carregar les piles" per a seguir les indicacions de l'Harmonie... que pels que no tenim experiència a cosir requereix un esforç...

Així que, tot i que la Raquel ens va preparar coses molt bones com les seves galetes de cacau i sèsam, jo vaig portar uns rotllets de canyella que havíem fet la tarda anterior amb la meva filla petita a qui li agraden moltíssim.

Aquest post va sorgir aquell dia per aclamació popular. Ha trigat una mica, si, però finalment ja és aquí... amb fotos incloses...

La recepta la vaig treure ja fa temps de Cocinando con CATMAN.

Not 2 late to craft: Rotllets de canyella amb l'Anna

Ingredients:

Per la massa

  • 550 g farina força
  • 300 ml llet
  • 75 g mantega a temperatura ambient
  • 75 g sucre
  • 25 g llevat fresc
  • polsim de sal

Pel farcit

  • mantega a temperatura ambient
  • sucre morè
  • canyella
Not 2 late to craft: Rotllets de canyella amb l'Anna

Preparació:

  1. Desfem el llevat amb la llet tèbia que prèviament escalfem al microones (o al foc).
  2. Barregem tots els ingredients i els amassem (uns 7-8 minuts si ho fem amb amassadora).
  3. Un cop tinguem la massa a punt, la deixem reposar una hora en un bol tapat o fins que dobli el seu volum.
  4. Dividim la massa en dues porcions, desgasifiquem la massa i l'estirem formant un rectangle d'uns 20 x 40 cm i mig dit de gruix.
  5. Pintem la superfície amb mantega fosa. Sobre la mantega fem una capa amb el sucre morè i després una altra amb la canyella. Deixem 1-2 dits sense farcit a una de les bandes amples i comencem a enrotllar per l'altra.
  6. Tallem el "braç de gitano" a llesques i deixem reposar els rotllets a la safata del forn, tapat amb un drap, uns 45 minuts, o fins que doblin el seu volum.
  7. Per acabar els pintem amb mantega fosa (o amb ou) i cap al forn uns 10-12 minuts a 180ºC (ja sabeu que cada forn és un món...) fins que estiguin daurats.
Not 2 late to craft: Rotllets de canyella amb l'Anna

Un darrer incís, de vegades la segona "bola" la farceixo amb salat perquè a la meva filla gran la canyella no li agrada gaire... Ja veieu que sempre podeu innovar i fer canvis al gust de tots ;-)

AAAhhhhh!!!! Per cert!!! Per si us ho preguntàveu, les bosses ens van quedar xulíssimes!!!

Moltíssimes gràcies a l'Anna per la recepta (dono fe que estava boníssima!) i gràcies a vosaltres per la visita!

 

 

1 comentari: