diumenge, 30 d’agost de 2015

"Botifarra" de xocolata / Chocolate salami

Aquestes són, sense cap mena de dubte, les postres més divertides que he fet aquest any...

Not 2 late to craft: Botifarra de xocolata / Chocolate salami

...però el millor és que també són, segurament, les més fàcils i més bones!!!

Ja les havia intentat fer fa temps, quan una companya les va portar a la feina (molts petons Gemma!!!), però no em va quedar gaire bé... la botifarra se m'esmicolava en tallar-la...

I quan aquesta setmana vaig veure aquesta versió a Pinterest, em van venir moltes ganes de tornar a provar-ho. Aquest cop, perfecte!!!! La clau és controlar la quantitat de llet, per tal què les galetes agafin prou humitat per quedar cohesionades. A les fotos de la recepta original, veureu molt bé quina és la textura que heu d'aconseguir un cop mesclats tots els ingredients.

Animeu-vos a fer-la, perquè deixareu als vostres convidats bocabadats, us ho prometo. I amb només 15 minuts de feina!!!

Not 2 late to craft: Botifarra de xocolata / Chocolate salami

Ingredients:

  • 200 g galetes Maria
  • 100 g de mantega
  • 100 g sucre
  • 50 g cacau en pols
  • 2-4 cullerades soperes de llet (a temperatura ambient)
Per la cobertura:
  • 1 cullerada sopera de cacau en pols
  • 1 cullerada sopera de sucre glas

Preparació:

  1. Tritureu a mà grollerament les galetes tipus Maria (millor de les torrades, enlloc de les daurades!). No les reduïu a pols, perquè han de quedar alguns trossos irregulars per aconseguir l'efecte dels trossets dins la "botifarra". Poseu-les en un bol.
  2. Afegiu al bol el sucre i el cacau tamisat. Remeneu bé.
  3. Foneu la mantega i, un cop tèbia, afegiu-la al bol mentre remeneu perquè es reparteixi homogèniament. Afegiu, igualment, les cullerades de llet (dues primer, i una o dues més si veieu que la mescla no agafa suficient cohesió).
  4. Aboqueu la mescla sobre un paper de forn, emboliqueu-la i doneu-li forma de botifarra amb les mans. Deixeu-la reposar 2-3 h a la nevera (si pot ser tota la nit, encara millor!).
  5. Quan la botifarra sigui dura al tacte, empolseu-la amb la barreja de cacau i sucre glas i ja la teniu a punt per tallar i servir!

Gràcies per la visita!

Not 2 late to craft: Botifarra de xocolata / Chocolate salami

-----

No doubt this is the funniest dessert I've cooked this year...

...but the best thing is that, most probably, it's also the easiest and tastiest too!!!

Not 2 late to craft: Botifarra de xocolata / Chocolate salami

I tried to make chocolate salami some time ago, after a colleague brought one to the office. But I didn't succeed... the salami crumbled down when I tried to slice it...

And when last week I saw this one in Pinterest last, I felt I had to try it again. So glad that I did! The key is the amount of milk: not to much to avoid the mixture to get soaked; but enough so it gets cohesive. You'll find very good pictures of the texture you should get in the original recipe.

Go ahead and try it, You'll leave your guests speechless, I promise. And it's only a 15 minutes job!!!

Ingredients:

  • 200 g biscuits
  • 100 g butter
  • 100 g sugar
  • 50 g powdered cocoa
  • 2-4 tbsp milk (room temperature)
  • 1 tbsp powdered cocoa
  • 1 tbsp icing sugar
Not 2 late to craft: Botifarra de xocolata / Chocolate salami

Instructions:

  1. Coarsely crush the biscuits and place them in a bowl. Be careful not to reduce the biscuits to dust, some bigger chunks should remain to achieve the "salami" visual effect.
  2. Add the sugar and the cocoa, sifted. Mix well.
  3. Melt the butter, let it cool a little bit, and add to the bowl while mixing thoroughly. Add the milk too (begin with 2 tbsp, and add 1 or 2 more until the mixture gets consistent but moldable).
  4. Place the mixture in the center of a parchment paper. Roll up the "salami" in the parchment paper and twist the ends to seal. Refrigerate until firm (2 to 3 h; even better overnight).
  5. When firm, remove the parchment paper and roll the "salami" over the mixture of 1 tbsp powdered cocoa and 1 tbsp icing sugar. And it's ready to be sliced and served!

Thanks for your visit!

 

 

2 comentaris:

  1. Ooooooo...... aquesta era la morcilla de burgos???? Quina llàstima que ens la vam perdre 😣 Be miraré de fer-la, segur que es boníiiiissima

    ResponElimina
  2. Ooooooo...... aquesta era la morcilla de burgos???? Quina llàstima que ens la vam perdre 😣 Be miraré de fer-la, segur que es boníiiiissima

    ResponElimina