diumenge, 22 de març del 2015

Pastís de formatge i plàtan / Banana cheesecake

El pastís de formatge és una de les postres que més m'agraden, així que quan vaig veure aquesta recepta al Rincón de Bea (amb plàtan i xocolata!!!!) la vaig desar de seguida al meu taulell de receptes a Pinterest.

Not 2 late to craft: Pastís de formatge i plàtan / Banana cheesecake

I aquest cop no s'ha hagut d'esperar gaire el seu torn, perquè aquest cap de setmana he aprofitat que tenim calçotada familiar per preparar-la.

He seguit la recepta fil per randa, a excepció de la base. He fet servir galetes tipus Maria, que són les que acostumo a tenir per casa, i, com són una mica més dolces, no he afegit gens de sucre a la base (només les galetes trinxades i la mantega fosa). Per la resta, us adreço a la recepta original.

Només sortir del forn ja hem "ensumat" que seria un èxit (quina oloreta, per favor!!!!) i així ha estat... ha volat!! La combinació del plàtan i la xocolata és espectacular, així que us puc garantir que el repetiré més d'un cop!

Not 2 late to craft: Pastís de formatge i plàtan / Banana cheesecake

Animeu-vos a provar-la!!!!

-----

Cheesecake is one of my favorites desserts... so as soon as I saw this banana and chocolate version in El Rincón de Bea's site, I saved it to my Pinterest recipes board.

And it hasn't been there for a long time, 'cause I've made it for a family meal this weekend!

Not 2 late to craft: Pastís de formatge i plàtan / Banana cheesecake

It smelled like success just out from the oven, and a success it has been! It has disappeared in a matter of seconds! LOL

Banana and chocolate flavours match perfectly, so we're going to repeat this recipe sooner than later!

Here you have the recipe!

Ingredients:

  • 150 g Graham crackers
  • 130 g + 50 g sugar
  • 70 g melted butter
  • 450 g cream cheese
  • 125 g smashed bananas (1-2 bananas)
  • 60 ml heavy cream
  • 25 g corn starch
  • 4 large eggs
  • 30 g melted chocolate
And it hasn't been there for a long time, 'cause I've made it for a family meal this weekend!

Instructions:

  1. Grease a baking pan.
  2. Grind Graham crackers and add 50 g sugar. Add melted butter and mix until well combined.
  3. Cover the bottom of the baking pan with the crackers (press with your fingers to evenly distribute the mixture).
  4. Use your stand mixer to combine, at low speed, the following ingredients: cream cheese, 130 g sugar, smashed bananas, heavy cream and corn starch.
  5. Once perfectly mixed, add the eggs, lightly beaten, one by one.
  6. Pour the batter (saving about 250 ml) into the baking pan.
  7. Melt 30 g chocolate, add to the reserved batter and mix. Add to the baking pan.
  8. Bake at 320 F for 45 minutes. Turn off the oven and let the cake in for another 30 minutes (do not open oven's door!).
  9. Let cool at room temperature and, after that, 3 hours in the fridge (or overnight!).

And have fun!

 

 

1 comentari: