diumenge, 3 de novembre de 2013

Olives casolanes / Homemade preserved olives

No sé si us ho he comentat mai, però al pati de casa tenim una olivera jove, peró molt productiva. La veritat és que no sé exactament de quina varietat és... potser manzanilla o hojiblanca... ni idea... Però la qüestió és que ben arreglades són boníssimes!

Per la conserva faig servir la tècnica que m'ha ensenyat la meva mare, que és la que ja feia servir la meva àvia paterna. Aquí la teniu...


Ingredients:
  • Olives verdes
  • Aigua
  • Herbes aromàtiques: farigola, romaní i fenoll (tot i què les podeu variar al vostre gust)
  • Sal
  • Llimones
  • Alls
Preparació:
  1. Comenceu per partir les olives (si trieu olives d'una varietat petita, com arbequines, us podeu estalviar aquest pas) i poseu-les en aigua. Aneu canviant l'aigua de les olives cada dos dies durant un període de 2-3 setmanes (quan en tastar-les hagin perdut l'amargor, ja les teniu a punt).
  2. Quan les olives estiguin a punt per adobar, poseu les herbes aromàtiques en abundant aigua bullint durant 2 o 3 minuts. Apagueu el foc i deixeu refredar (el millor és deixar-ho en repós tota una nit).
  3. L'endemà coleu l'aigua i afegiu 80 g de sal per cada litre, remenant fins que es dissolgui completament.
  4. Ja podeu anar posant les olives en pots de vidre (no és imprescindible esterilitzar-los) així: 2-3 trossets d'all cru i 3 trossets de llimona al cul del pot, olives fins a la meitat, un altre cop els mateixos trossets d'all i llimona, olives fins que falti un dit per arribar al broc del pot i un tall de llimona a sobre.
  5. Ompliu els pots amb la infusió amb sal i tapeu-los. Les olives estaran a punt al cap d'un mes, aproximadament.
Espero que us agradin!

-----

Have I told you that we have a young olive tree in our garden? Actually I'm not sure which kind of olive tree it is exactly, but it yields a pretty big amount of delicious olives, once preserved!
To preserve them I use the technique my mother has teached me, which she learned from my father's mum. That's how...
Ingredients:
  • Green olives
  • Water
  • Herbs: thyme, rosemary and fennel
  • Salt
  • Lemons
  • Garlic
Instructions:
  1. Start by making a lengthwise cut with a knife in every olive (you don't need to do that if you choose a small sized kind of olive) and place them in water. Change the water every two days during the following 2-3 weeks (until they lose their bitter taste).
  2. When you find the olives ready to preserve, place the herbs in plenty boiling water for 2-3 minutes. Let the water cool (better overnight), without removing the herbs from it.
  3. Strain the water and add 80 g of salt for every liter of water, until completely dissolved.
  4. Take some mason jars and fill them this way: put 3 little pieces of lemon and 2-3 half clove of garlic pieces in the bottom of the jar; add olives until the middle of the jar; put the same number of lemon and garlic pieces; add olives to the top and a lemon slice.
  5. Fill the jars with the salted water and close them with their lids. The olives will be ready one month later, approximately.
Hope you like it!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada