Per la conserva faig servir la tècnica que m'ha ensenyat la meva mare, que és la que ja feia servir la meva àvia paterna. Aquí la teniu...
- Olives verdes
- Aigua
- Herbes aromàtiques: farigola, romaní i fenoll (tot i què les podeu variar al vostre gust)
- Sal
- Llimones
- Alls
- Comenceu per partir les olives (si trieu olives d'una varietat petita, com arbequines, us podeu estalviar aquest pas) i poseu-les en aigua. Aneu canviant l'aigua de les olives cada dos dies durant un període de 2-3 setmanes (quan en tastar-les hagin perdut l'amargor, ja les teniu a punt).
- Quan les olives estiguin a punt per adobar, poseu les herbes aromàtiques en abundant aigua bullint durant 2 o 3 minuts. Apagueu el foc i deixeu refredar (el millor és deixar-ho en repós tota una nit).
- L'endemà coleu l'aigua i afegiu 80 g de sal per cada litre, remenant fins que es dissolgui completament.
- Ja podeu anar posant les olives en pots de vidre (no és imprescindible esterilitzar-los) així: 2-3 trossets d'all cru i 3 trossets de llimona al cul del pot, olives fins a la meitat, un altre cop els mateixos trossets d'all i llimona, olives fins que falti un dit per arribar al broc del pot i un tall de llimona a sobre.
- Ompliu els pots amb la infusió amb sal i tapeu-los. Les olives estaran a punt al cap d'un mes, aproximadament.
Have I told you that we have a young olive tree in our garden? Actually I'm not sure which kind of olive tree it is exactly, but it yields a pretty big amount of delicious olives, once preserved!
To preserve them I use the technique my mother has teached me, which she learned from my father's mum. That's how...
Ingredients:
- Green olives
- Water
- Herbs: thyme, rosemary and fennel
- Salt
- Lemons
- Garlic
- Start by making a lengthwise cut with a knife in every olive (you don't need to do that if you choose a small sized kind of olive) and place them in water. Change the water every two days during the following 2-3 weeks (until they lose their bitter taste).
- When you find the olives ready to preserve, place the herbs in plenty boiling water for 2-3 minutes. Let the water cool (better overnight), without removing the herbs from it.
- Strain the water and add 80 g of salt for every liter of water, until completely dissolved.
- Take some mason jars and fill them this way: put 3 little pieces of lemon and 2-3 half clove of garlic pieces in the bottom of the jar; add olives until the middle of the jar; put the same number of lemon and garlic pieces; add olives to the top and a lemon slice.
- Fill the jars with the salted water and close them with their lids. The olives will be ready one month later, approximately.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada