dissabte, 24 d’octubre del 2015

Galetes de cacau i sèsam / Cocoa and sesame cookies

M'agraden les coses senzilles, sense complicacions... Déu ser per això que no m'he enganxat al tren dels cupcakes, les galetes decorades amb glassa o els pastissos amb fondant... Trobo que la feinada que porten no compensa... Ho sento!

Not 2 late to craft: Galetes de cacau i sèsam / Cocoa and sesame cookies

I és que quan realment gaudeixo a la cuina és quan trobo receptes com les d'aquests pans de plàtan o poma o les de galetes com les que us ensenyo avui: boníssimes per elles mateixes, sense necessitat de cap floritura addicional. I, a sobre, tan fàcils de fer!!!

La recepta original és aquesta del blog "What Ina loves", però hi he substituït les nous per sèsam, per aconseguir una versió apta per al·lèrgics a la fruita seca.

M'encanta la textura que els dóna la incorporació de farina de blat de moro (com la d'aquestes galetes vieneses que us ensenyava aquí).

Animeu-vos-hi, que ni tan sols cal fer servir el corró ni els talladors de galetes!

Not 2 late to craft: Galetes de cacau i sèsam / Cocoa and sesame cookies

Ingredients:

  • 180 g de farina de blat
  • 90 g de farina de blat de moro
  • 120 g de sucre glas
  • 40 g de cacau
  • 250 g de mantega freda
  • 70 g de llavors de sèsam
  • 1 pessic de sal

Preparació:

  1. Disposeu tots els ingredients secs en un bol.
  2. Talleu la mantega freda a dauets i afegiu-la al bol. Treballeu els ingredients (jo ho vaig fer a mà) fins aconseguir una massa homogènia.
  3. Formeu un rul·lo amb la massa, emboliqueu-lo amb film i deixeu-lo refredar a la nevera durant 1 hora, aproximadament.
  4. Preescalfeu el forn a 180ºC. Traieu el rul·lo de la nevera i talleu-lo a "llesques" d'1 cm de gruix. Disposeu-les sobre paper vegetal en una safata de forn i enforneu-les durant uns 12-15 minuts. Deixeu-les refredar uns minuts abans de treure-les de la safata, per evitar que es trenquin.

Bon profit!!!

-----

Have you ever heard about the KISS method in software development? Keep It Simple Stupid... I discovered it not long ago, but I've fallen in love with it, extended to everything in life! LOL

I guess that's why I've never been prone to cooking cupcakes, royal icing decorated cookies or fondant cakes... Eventhough I like the looks of them, I think they don't worth the effort... Sorry!

Not 2 late to craft: Galetes de cacau i sèsam / Cocoa and sesame cookies

Actually, I'm the happiest cook in the world when I find recipes like this banana or apple breads, or like the cookies I show you today. So tasty by themselves, that no additional decoration is needed. And so extremely easy to do!

I was looking for a nut-free recipe, to avoid allergies, so I replaced the walnuts in the original recipe by "What Ina loves" with sesame seeds.

The taste of sesame and cocoa and the delicate texture due to the cornstarch, make these cookies my new absolute favorite!

Ingredients:

  • 180 g wheat flour
  • 90 g cornstarch
  • 120 g powdered sugar
  • 40 g cocoa
  • 250 g cold butter
  • 70 g sesame seeds
  • 1 pinch of salt
Not 2 late to craft: Galetes de cacau i sèsam / Cocoa and sesame cookies

Instructions:

  1. Mix all dry ingredients in a bowl.
  2. Cut the cold butter in tiny cubes, add to the bowl and mix (I did it by hand) until you get a smooth dough.
  3. Roll up the dough forming a long cilinder. Wrap in film and refrigerate until firm (about 1 hour).
  4. Remove the film, cut the dough in slices about 1 cm thick and bake over parchment paper at 360 F for 12-15 minutes. Let cool for a while in the same tray, to prevent cracking.

Thanks for the visit!

 

 

 

 

 

6 comentaris: