dimarts, 23 de juny del 2015

Bona revetlla de Sant Joan!

Nosaltres la gaudirem amb una coca de recapte de verdures escalivades i botifarra i aquesta coca dolça...

Not 2 late to craft: Bona revetlla de Sant Joan!

La recepta és una de les que vam fer al taller de coques de Sant Joan a Cook & Basics SBD, impartit per Eat me Alice... de taronja confitada i xocolata!!!! Boníssima!!!

Not 2 late to craft: Bona revetlla de Sant Joan!

Però sense taronja confitada, perquè he voltat mig Sabadell i no hi ha hagut manera de trobar-ne... :(

...us he de dir que jo tampoc l'he trobat a faltar! jajajaja!

Not 2 late to craft: Bona revetlla de Sant Joan!

Bona revetlla a tothom!!!

PD: demà actualitzo el post per afegir-hi la recepta!!!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients (per dues coques grossetes):

Per la massa:

  • 250 gr de farina normal
  • 250 gr de farina de força
  • 18 gr de llevat fresc
  • 75 gr de mantega pomada
  • 75 gr de sucre
  • 2 ous petits/mitjans
  • 3 gr de sal
  • 115 gr d'aigua
  • 1,5 gr d'aroma de taronger diluïts en 13 gr d'aigua
  • 15 gr d'anís (licor)
  • 8 gr d'anís (en gra)
  • 1 gr de vainilla
  • la pell d'una taronja ratllada
Per decorar:
  • Perles de xocolata
  • Taronja confitada (jo no en tenia...)
  • Pinyons (o ametlla palet, etc...)
  • Sucre
  • 1 ou batut
Preparació:
  1. Poseu tots els ingredients sòlids de la massa en un bol gran. Afegiu tots els ingredients líquids, menys una mica d'aigua (10-20 gr), que reservarem perquè la massa no sempre necessita tota l'aigua indicada als ingredients.
  2. Barregeu amb una espàtula i, quan els ingredients quedin integrats, amasseu a màquina uns 10-15 minuts.
  3. Dividiu la massa en dues porcions i doneu-los forma de bola. Deixeu-les reposar tapades uns 10 minuts.
  4. Estireu les boles de massa amb un corró sobre un paper de forn, per donar forma a les coques (que quedin amb un gruix d'1-1,5 cm). Poseu-les sobre la safata del forn.
  5. Pinteu les coques amb ou batut, espolseu-les amb sucre i decoreu-les amb la xocolata, els pinyons i la taronja confitada. Deixeu-les reposar tapades en un lloc calent una hora i mitja o dues.
  6. Feu-les coure al forn a 175ºC uns 20 minuts aproximadament (dependrà de la seva mida).

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada