dissabte, 1 de febrer del 2014

Pa de pessic de fruits vermells i llimona / Red fruits and lemon coffee cake

Aquesta setmana teníem convidats a berenar... una excusa fantàstica per provar alguna recepta nova!! :)

Volia fer alguna coseta salada i un parell de receptes dolces i em vaig acabar decidint per uns sandvitxos d'ou dur, tonyina, maionesa i rúcula; les galetes vieneses que us vaig ensenyar en aquest altre post; i aquest pa de pessic de fruits vermells i llimona:

Not 2 late to craft: Pa de pessic de fruits vermells i llimona / Red fruits and lemon coffee cake

El vaig trobar al blog Mr Micawber's recipe for happiness i el vaig reproduir duplicant les mides i amb ben pocs canvis: substituir la llima per llimones i cobrir-lo amb unes maduixetes i gerds silvestres que estaven esperant al congelador la recepta perfecta... I us prometo que aquesta ha estat tot un èxit!!

Ingredients:

Pel pa de pessic:

  • 2 tasses (cups) de farina (jo vaig utilitzar un preparat de farina per pans de pessic que ja incorpora el llevat, així que em vaig estalviar l'ingredient següent)
  • 3 culleradetes (tsp) de llevat (si feu servir farina normal)
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 6 cullerades soperes (tbsp) de sucre morè
  • la pell de mitja llimona ratllada
  • 1/2 culleradeta de barreja d'espècies (jo faig servir una barreja similar al mixed spice anglès que porta canyella, clau, nou moscada i gingebre)
  • 3/4 tassa de llet
  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 2 ous

Per la cobertura:

  • Fruits vermells (jo vaig fer servir maduixetes i gerds silvestres)
  • Sucre morè
  • Glasa: una cullerada de mantega fosa, una cullerada de suc de llimona, la pell de mitja llimona ratllada i sucre glas al gust segons consistència desitjada.

Preparació:

  1. Barregeu en un bol els ingredients secs: la farina (i el llevat, si cal), la sal, el sucre, la pell de llimona ratllada i la barreja d'espècies.
  2. Afegiu la resta d'ingredients (llet, oli i ous) i bateu bé.
  3. Aboqueu la massa en un motlle greixat i enfarinat. Escampeu per sobre els fruits vermells i una cullerada o dues de sucre morè.
  4. Coueu-ho al forn a 190ºC uns 45 minuts (si, enlloc d'emprar un motlle tipus cake com jo, feu servir un motlle més baix, segurament en tindreu prou amb uns 30 minuts).
  5. Barregeu bé els ingredients de la glasa i, quan tingui una consistència espessa, escampeu-la per sobre del pa de pessic.

Gràcies per la visita!!

Not 2 late to craft: Pa de pessic de fruits vermells i llimona / Red fruits and lemon coffee cake

-----

This week we had some guests for tea time... just what I needed to try a new recipe!! :)

I prepared some egg salad sandwiches (with hard-boiled eggs, tuna fish, mayonnaise and arugula), the viennese fingers I showed you in this post and this red-fruits and lemon coffee cake:

Not 2 late to craft: Pa de pessic de fruits vermells i llimona / Red fruits and lemon coffee cake

I found the recipe in the blog Mr Micawber's recipe for happiness, and tried it doubling the size and with few changes: I used lemons instead of limes and sprinkled some wild strawberries and raspberries that were waiting in my freezer for the perfect recipe... And this one is a winner!!

You'll find the original recipe here!

Thanks for your visit!!

 

2 comentaris:

  1. Ostres, o tenies molts convidats o tenien molta gana... Quina bona pinta! Benvingut, Guim! Tens una mare que no deixarà que estiguis prim mai de la vida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja!!! Mira, un d'ells era un tal Noguera, no sé si et sona... jijiji!
      Pregunta-li què li va semblar!!! :P

      Elimina