Avui torno a la cuina i us proposo una recepta per aprofitar la temporada de tomàquets. La vaig veure la setmana passada al fantàstic blog de Joy the Baker i no m'he pogut resistir a plagiar-la! :)
Aquest cop no hi he fet gaires canvis, a part d'eliminar el picant de la salsa pesto i substituir la pasta de full per pasta brisa (perquè ja en tenia a casa, segur que amb full també està boníssima). El resultat m'ha encantat i ja estic pensant en repetir, substituint part dels tomàquets per una combinació de verdures com carabassó, pebrot... ummmm!!
Amb les mides del pesto que us passo a la recepta, n'he tingut una mica massa per a aquesta coca. Així que, donat que també tenia alfàbrega de sobra, he aprofitat per afegir-la al pesto sobrant, juntament amb parmesà ratllat i una mica més d'oli i tornar-ho a passar per la batedora... Segur que estarà boníssim com a salsa per a la pasta!
Ingredients:
Per al pesto de tomàquets secs:
- 80 g de tomàquets secs
- 1 gra d'all
- un pessic de sucre
- una culleradeta de sal
- oli d'oliva
Per a la coca:
- 1 full de pasta brisa (o de pasta de full)
- un grapat de fulles d'alfàbrega
- 100 g de formatge de cabra
- 4 tomàquets madurs de mida mitjana, tallats a un gruix de 0,5 cm
- 1 cullerada de fulles de timó fresc
- oli d'oliva
Preparació:
Per al pesto de tomàquets secs:
- Poseu en remull amb aigua calenta els tomàquets secs, per a què es rehidratin (uns 15 minuts).
- Peleu l'all i poseu-lo al got de la batedora amb la sal, el sucre i els tomàquets rehidratats.
- Bateu-ho tot junt mentre aneu afegint l'oli a poc a poc, fins que aconseguiu una textura cremosa.
Per a la coca:
- Disposeu la pasta brisa sobre la safata del forn i unteu-la amb el pesto de tomàquets secs, deixant lliure un marge de mig centímetre, aproximadament.
- Repartiu per sobre les fulles d'alfàbrega, picades de forma grollera, i el formatge de cabra, a trossets.
- Disposeu els talls de tomàquet de manera que cobreixin tot el pesto.
- Repartiu el timó per sobre del tomàquet i afegiu un rajolí d'oli per sobre de la coca.
- Feu coure al forn a 180ºC, durant uns 30 minuts.
Espero que us agradi!
-----
Today I've been back to the kitchen for a "remake" of a recipe I saw last week in Joy the Baker's blog (it's gorgeous!). A great way to take advantage of tomato season!
This time I've only made some minor changes: I've skipped the chili in the sundried tomato pesto sauce and I've used shortcrust pastry instead of puff pastry (because that's what I had at hand, not that I don't think it would be great too!). I love the results and I'm already thinking about repeating it again adding other veggies like zucchini, bell peppers... yum!!
With the ingredients listed, I've had a little surplus of pesto sauce. As I had extra basil leaves too, I've added them to the remaining pesto with some grated parmesan and a bit more olive oil... I'm sure it will make a great pasta sauce!
Ingredients:
For the sundried tomato pesto sauce:
- 80 gr (3 ounces) sundried tomatoes
- 1 clove garlic, peeled
- big pinch of granulated sugar
- 1 scant teaspoon salt
- olive oil
For the Tart:
- 1 sheet shortcrust pastry (or puff pastry)
- small handful fresh basil leaves
- 100 g (3,5 ounces) goat cheese
- 4 medium heirloom tomatoes, sliced about 0,5 cm (1/4-inch) thick
- 1 tablespoon fresh thyme leaves
- olive oil
Instructions:
For the sundried tomato pesto sauce:
- Place the sundried tomatoes in boiling water and wait until rehydratation, about 15 minutes.
- Combine sundried tomatoes, garlic clove, sugar, salt in the bowl of a food processor.
- Blend while you add olive oil, until you get a creamy texture. The mixture does not need to be completely smooth.
- Unfold a chilled sheet of shortcrust pastry (or puff pastry) and spread the pesto sauce, leaving about a 0,5 cm (1/4-inch) border around the edges.
- Coarsely tear basil leaves over the sauce. Crumble goat cheese over the sauce.
- Arrange heirloom tomatoes over the goat cheese, covering as much of the sauce as possible, and press down slightly.
- Sprinkle generously with fresh thyme and drizzle with olive oil.
- Bake at 180ºC (350 F), about 30 minutes.
Hope you'll like it!
Ohhhhh kina bona pinta :-)
ResponEliminaGràcies! ;P
Elimina