Fa uns dies us ensenyava a Instagram el making of d'aquesta quiche de tomàquets i formatge de cabra. A casa ens agrada molt la quiche i la preparo de dotzenes de maneres diferents, segons el que tinc a la nevera.
I és que dóna molt joc per aprofitar sobrants d'altres àpats (una punta de cansalada, una mica de pollastre rostit, mig carabassó o qualsevol cosa que se us acudeixi!). Aquest cop ens ha servit per absorbir els excedents de tomàquets cirerols del nostre hort urbà!
Us animo a fer-la, perquè dóna poca feina i el resultat és boníssim. Ja em direu!
Ingredients:
- 1 full de massa brisa
- 1 tall primet de cansalada salada
- 1 ceba petita
- 1 bon grapat de tomàquets cirerols
- 100 g formatge de cabra (rul·lo)
- 2 ous
- 100 ml crema de llet
- sal, oli d'oliva verge extra
Preparació:
- Talleu la cansalada salada petitona i salteu-la en una paella fins que deixi anar el seu greix.
- Afegiu un bon raig d'oli d'oliva i la ceba tallada ben petita.
- Talleu els tomàquets cirerols per la meitat i afegiu-los a la paella quan la ceba estigui ben rossa. Salteu-los un parell de minuts. Ja podeu apagar el foc.
- En un bol gros, bateu els ous i afegiu-hi el formatge de cabra esmicolat i la crema de llet. Barregeu fins que quedin ben integrats, saleu-ho lleugerament (penseu que la cansalada és salada) i afegiu-hi la barreja dels tomàquets.
- Estireu el full de massa brisa i emmotlleu-lo. Punxeu-lo amb una forquilla i aboqueu-hi el farcit.
- Feu coure la quiche al forn a 200ºC uns 20-25 minuts. I ja és a punt per menjar... tot i que freda també està boníssima!
Gràcies per la visita!
-----
A few days ago I posted on Instagram the making of these tomato and goat cheese quiche. We enjoy quiches very much, so I prepare them quite often in a dozen different versions.
Because it's perfect to make good use of leftovers: some roasted chicken, half zucchini, a bacon slice or anything you could think of. In our case, the amazing cherry tomatoes of our urban garden!
It's easy to prepare and so tasty... go and make your own!!!
Ingredients:
- 1 short pastry dough sheet
- 1 slice bacon
- 1 small onion
- A bunch of cherry tomatoes
- 100 g goat cheese
- 2 eggs
- 100 ml heavy cream
- salt, olive oil
Preparation:
- Cut bacon into small pieces and lightly cook them in a pan.
- Add 2 tbsp olive oil and onion, thinly chopped.
- Halve the cherry tomatoes and add them to the pan. Cook at high heat for 2-3 minutes and turn off the heat.
- Whisk eggs in a big bowl. Add a pinch of salt, goat cheese and heavy cream and mix well. Add the tomatoes from previous step.
- Place the short pastry sheet in a baking mold. Add filling.
- Bake at 390 F for 20-25 minutes. And it's ready to serve... even though cold it's also delicious!
Thanks for your visit!
ooooooh!!!!quina bona pinta,segur que estava bonissima besitos.
ResponEliminaooooooh!!!!quina bona pinta,segur que estava bonissima besitos.
ResponElimina