dijous, 23 de juny del 2016

Bona revetlla! I coca de carabasso amb ceba / Zucchini and onion tart for Saint John's eve

A Lleida la revetlla de Sant Joan no s'entén sense la coca de recapte. Jo, que no sóc massa llaminera, puc saltar-me la coca de crema i, fins i tot, la de llardons. Però la salada no la perdono!
I aquest any em venia de gust de carabassó i ceba.

Per estalviar-me feina, la massa de la base l'he fet amb la panificadora (fent servir la recepta de la base de pizza) i l'únic que us puc dir és que la que veieu a la foto ha desaparegut en un obrir i tancar d'ulls.

Animeu-vos a fer les vostres coques i quedareu com reis i reines aquesta nit, o qualsevol altra!

Per cert, si vosaltres sou dels/de les que preferiu la coca dolça, aquí teniu la recepta de la de xocolata i pinyons que vaig fer l'any passat!

Ingredients (per unes 4 persones):
Per la massa
  • 450 g farina
  • 300 ml aigua
  • 1 cullerada d'oli
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 culleradetes de sucre morè
  • 1/2 paquet de llevat de forner fresc (o 1 sencer de llevat liofilitzat)
Pel farcit
  • 1 carabassó mitjà
  • 4 cebes de figueres
  • bacó a tires
  • salsitxes
  • oli, sal

Preparació:
  1. Per fer la massa, dipositeu tots els ingredients a la cubeta de la panificadora i inicieu el programa d'amassat.
  2. Mentre es prepara la massa, piqueu les cebes i sofregiu-les en una mica d'oli fins que quedi transparent (ja s'acabarà de daurar al forn).
  3. Talleu el carabassó a làmines molt primes.
  4. Quan la massa estigui a punt, estireu-la per formar les coques. Distribuïu a sobre el carabassó i la ceba. Saleu-ho i amaniu-ho amb un rajolí d'oli. Escampeu per sobre el bacó i les salsitxes.
  5. Enforneu uns 20 minuts a 200ºC i ja la tindreu llesta per servir freda o calenta!
Gràcies per la visita!
-----
In my hometown, Lleida, we can't imagine a Saint John's eve without a tart full of veggies.


Any combination of veggies of your choice will work fine, but this time I was eager to eat a zucchini and onion tart. Ok, with some bacon and sausage too...

The dough it's the same as pizza, made with the bread-making machine (effortless and so tasty anyway!).

If you have more of a sweet tooth, here you have the one I made for last year's Saint John's eve.

Ingredients (about 4 people):
Dough
  • 450 g wheat flour
  • 300 ml water
  • 1 tbsp olive oil
  • 1 tsp salt
  • 2 tsp brown sugar
  • 12 g fresh yeast
Filling
  • 1 medium-sized zucchini
  • 4 medium-sized onions
  • bacon
  • sausages
  • olive oil, salt
Instructions:
  1. Place all the ingredients for the dough in your bread-making machine and turn on the kneading program.
  2. Meanwhile, chop the onions, place in pan with olive oil and cook until translucid.
  3. Cut the zucchini in thin slices.
  4. Once the dough is ready, shape two tarts. Place the zucchini slices and the onion on top of the dough. Season with salt and a bit of olive oil. Add the bacon and the sausages.
  5. Bake for about 20 minutes at 390F/200ºC. It can be served hot from the oven or once cold!
Thanks for your visit!

2 comentaris:

  1. si,si,si,estava boniiiissima pots repetir quant vulguis!!!!!!besitos

    ResponElimina
  2. si,si,si,estava boniiiissima pots repetir quant vulguis!!!!!!besitos

    ResponElimina