Sembla mentida la capacitat que tenen determinats menjars per transportar-me automàticament a la infantesa... A vosaltres no us passa?
A mi em passa amb receptes com la de la mona valenciana que us ensenyava aquí o com la d'aquest pastís de galetes que la meva mare em feia pel meu aniversari. M'encantava...
Tot d'un plegat, l'altre dia em va venir al cap i em vaig adonar que jo no l'havia fet mai. Així que li vaig demanar la recepta a la meva mare i m'hi vaig posar en un rampell. I sabeu què... Encara m'encanta! :D
Aquí us deixo la recepta. Animeu-vos que no cal ni engegar el forn!
Ingredients:
- 200 g de galetes tipus Maria torrades (no daurades)
- 125 g de mantega
- 3 ous (separeu les clares dels rovells)
- 3 cullerades de postres de sucre
- 4 cullerades de postres de Cola-cao
- 3 cullerades soperes de coco ratllat (i un parell més per decorar)
- 1 got de llet
Preparació:
- Munteu les clares a punt de neu i reserveu-les
- Poseu en un bol els rovells, el sucre, la mantega pomada, el coco ratllat i el Cola-cao. Barregeu fins que els ingredients quedin ben integrats.
- Passeu les galetes una per una per la llet tèbia (volta i volta perquè no es desfasin!). Unteu cada galeta amb una mica de la mescla anterior i aneu-les afilerant fins a esgotar-les.
- Remulleu el pastís de galetes amb un parell de cullerades de la llet tèbia, per garantir que no queda sec. Si us ha sobrat una mica de mescla, feu-la servir per cobrir el pastís de galetes.
- Cobriu el pastís amb les clares muntades a punt de neu. Decoreu amb una mica de coco ratllat i amb un polsim de cacau o uns encenalls de xocolata.
- Conserveu-lo a la nevera fins al moment de servir. I recordeu tallar-la en diagonal a les galetes!
Gràcies per la visita!
-----
There's some kind of magicin how certain dishes make me travel to my childhood... Does it happen to you too?
This feeling is particularly strong with recipes as the Easter bread I showed you here, or with the following cookies cake. My mother used to prepare it for my birthday and I loved it!
Suddenly, it came to my mind last week and I realized I had never made it myself! So I asked my mother for the recipe and made one in a rush. And, know what? I still love it! LOL
Here you have the recipe. Give it a try, you don't even need the oven!
Ingredients:
- 200 g plain cookies
- 125 g butter
- 3 eggs (yolks apart from whites)
- 3 tsp sugar
- 4 tsp cocoa
- 3 tbsp grated coconut (and a couple more for decoration)
- 1 cup milk
Instructions:
- Beat the egg whites until stiff.
- Place in a bowl egg yolks, sugar, butter at room temperature, grated coconut and cocoa. Mix until well integrated.
- Dip the cookies in warm milk one by one (just in and out, you don't want them to be soaked in milk, belive me!). Spread a bit of the previous batter on every cookie and pile them.
- Coat the resulting cake with a couple tablespoons of warm milk, only to be sure it's moist.
- Frost the cake with the egg whites. Decorate with some grated coconut and cocoa or chocolate chips.
- Keep in the fridge until serving and remember to slice it diagonally to get the cut you see in the pictures!
Thanks for your visit!
Ostres Raquel a casa s'havia fet però amb xocolata en pols!! Me l'apunto i el faré!!
ResponEliminaJa m'explicaràs què tal ha quedat, doncs. A casa va volar!
EliminaMolts petons!!!
oooooh!!!!!!quina pintaaaa!!!molt be
ResponEliminaGràcies per la recepta!!!! Muasss!!!
Elimina