dilluns, 23 de juny de 2014

Panna cotta de coco i melmelada d'albercoc / Coconut panna cotta and apricot jam

Aquest dissabte passat vam tenir un sopar amb els amics de la colla "gossera" i vaig aprofitar l'oportunitat per preparar una recepta que ja fa temps que tenia ganes de fer... Una variant de la panna cotta que us ensenyava en aquesta entrada, però amb llet de coco enlloc de llet de vaca.

Not 2 late to craft: Panna cotta de coco i melmelada d'albercoc / Coconut panna cotta and apricot jam

Com, a més, una de les assistents al sopar, la Montse, m'havia proveït d'albercocs casolans el dia abans, vaig decidir fer-ne una melmelada per acompanyar. Per fer-la vaig utilitzar el programa de melmelades de la meva panificadora (és una meravella, no fas gens de merder i la melmelada es fa pràcticament sola!), però la veritat és que és molt fàcil preparar-la amb una cassola de tota la vida.

Per cert, per fer la melmelada jo faig servir sucre especial per melmedades, que ja inclou pectina de fruita i àcid cítric; però si no el trobeu (jo en compro un de francès a Andorra), només cal que afegiu un raig de suc de llimona a la recepta. Veureu que jo hi poso una quantitat proporcionalment petita de sucre (la majoria de melmedades requereixen el mateix pes de sucre que de fruita). Així la melmelada queda un puntet més àcida del costum, el que alleugereix el conjunt amb la panna cotta; però vigileu, perquè també fa que s'escurci el temps de conservació respecte una melmelada tradicional.

Not 2 late to craft: Panna cotta de coco i melmelada d'albercoc / Coconut panna cotta and apricot jam

Animeu-vos a provar-la, és superfàcil i amb aquestes calors passa d'allò més bé!

I aquí teniu una foto d'una mostra dels culpables del sopar!!! :D

Ingredients (3-4 persones):

Per la melmelada:

 • 1 kg d'albercocs (ja sense el pinyol)
 • 1/2 kg de sucre
Per la panna cotta:
 • 1/2 l de llet de coco
 • 3 fulls de gelatina
 • 25 g de sucre glas
 • 1 beina de vainilla
 • 1 cullerada de rom

Preparació:

Per la melmelada:

 1. Un cop hagueu tret el pinyol als albercocs, poseu-los amb el sucre en un bol, remeneu bé i deixeu reposar una mitja horeta fins que el sucre es desfassi.
 2. Passeu la barreja a una cassola, poseu-la al foc i aneu remenant fins que la melmedada tingui la consistència desitjada.

Per la panna cotta:

 1. Poseu a escalfar la llet de coco amb el sucre glas, les llavors de l'interior de la beina de vainilla i la cullerada de rom.
 2. Poseu en remull en aigua freda els fulls de gelatina.
 3. Quan la llet de coco estigui a punt de bullir, enretireu-la del foc. Escorreu els fulls de gelatina, i aboqueu-los a la llet, sense parar de remenar.
 4. Coleu el resultat i distribuïu-lo en gots de tallat o recipients similars. Deixeu refredar a la nevera un mínim de 4 hores.
 5. Un cop hagi agafat cos, repartiu una cullerada de melmelada d'albercoc sobre la panna cotta, que ja estarà a punt de servir.

Que vagi de gust!!

----

Last Saturday we had dinner with our "doggy team", which gave me a chance to prepare a new version of the panna cotta I showed you here. This time with coconut milk instead of whole milk!

Not 2 late to craft: Panna cotta de coco i melmelada d'albercoc / Coconut panna cotta and apricot jam

As Montse, one of the members of the team, had given me some ripe apricots the day before, I decided to make some jam to top the panna cotta. I made the jam with my bread making machine (yeap!!), but it's very easy to make with a simple saucepan.

I use a special kind of sugar to make my jams... this one having some pectin and citric acid in its composition. But, if you can't find it easily, you only need to squeeze half a lemon and add the juice to your recipe. On the other hand, I do use less sugar than you'll find in a regular jam (usually they contain as much sugar as fruit in weight). That'll make your desserts lighter (both in taste and in amount of calories!), but be aware that will also shorten the spanlife of your jam!

Not 2 late to craft: Panna cotta de coco i melmelada d'albercoc / Coconut panna cotta and apricot jam

Just try it, it's easy-peasy to make and so light in the middle of this summer heat!

Oh! And here you have a picture of some of those responsible of the existence of our "team"!! LOL

Ingredients (yields 3-4):

For the jam:

 • 1 kg apricots (without the inner seed)
 • 1/2 kg sugar

For the panna cotta:

 • 1/2 l coconut milk
 • 3 gelatine sheets
 • 25 g powdered sugar
 • 1 vanilla pod
 • 1 tbsp rum

Instructions:

For the jam:

 1. Once the inner seed has been removed, place the apricots and the sugar in a saucepan, mix well and let rest together for half an hour before you turn on the heat.
 2. Turn on the heat (low) and whisk until you get the consistency of a jam.

For the panna cotta:

 1. In a medium saucepan, whisk together the coconut milk with sugar, the seeds of a vanilla pod and rum.
 2. Soak the gelatine sheets in cold water.
 3. Just before the coconut milk starts to boil, turn off the heat. Add the gelatine (without the soaking water) and whisk together until completely dissolved.
 4. Strain the coconut milk and divide it among small glasses or desired containers. Let cool in the fridge for 4 hours, at least.
 5. Once solid, top with a tablespoon of jam. And the panna cotta is ready to be served!

Hope you like it!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada